2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı İÖ/UE/Tezsiz Yüksek Lisans Programları Asıl/Yedek Sonuçları

20.01.2021

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı İkinci Öğretim ve Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programları Asıl/Yedek Listeleri için tıklayınız…

Asıl olarak kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan adayların; kesin kayıt işlemleri 25-27 Ocak 2021 tarihleri arasında elektronik ortamda e-posta yoluyla yapılacaktır. Adayların kayıt işlemleri şahsen veya posta yoluyla yapılmayacaktır.

İstenen Belgeler:

• Diploma/Mezuniyet belgesi (E-Devlet çıktısı)
  • Transkript (Onaylı ve en geç 11.01.2021 tarihinden önce mezuniyet tarihi işlenmiş olmalıdır)
  • Vesikalık fotoğraf (Renkli olarak taranacaktır)
  • Adli Sicil Kaydı (E-Devlet çıktısı)
  • Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi veya özel kurumlarda halen görev yapan yönetici, öğretmen veya müfettiş olarak çalıştığını gösterir belge (Eğitim Bilimleri/Eğitim Yönetimi programı için)
  • Mevcut protokol kapsamında harç indiriminden faydalanabilmek için TÜİK Personeli olarak çalıştığını gösterir belge (İstatistik/Veri Bilimi Tezsiz Yüksek Lisans (UE) programı için)

• Asıl olarak kayıt hakkı kazanan ve kesin kayıt yaptırmak isteyen adayların yukarıda belirtilen belgelerle 27 Ocak 2021 Çarşamba günü saat 16.00’a kadar lisansustu.tezsizkesinkayit@omu.edu.tr adresine Adı Soyadı, Aday Numarası ve kayıt yaptırmak istediği programı yazarak başvuru yapmaları gerekmektedir.
  • Talebini enstitüye ileten adayın e-posta adresine enstitümüze iletildiğine dair otomatik bir cevap gönderilecektir. Mailine otomatik cevap gelmeyen adayların e-posta adresimizi kontrol ederek,  talebini yenilemesi gerekmektedir.
  • Belge kontrolü yapılan adaya öğrenci numarası tanımlanarak öğrenim ücretini yatırmak üzere e-posta aracılığı ile bilgi verilecektir.
  • Öğrenci numarası kendisine iletilen aday herhangi bir HalkBank Şubesi/ATM’si üzerinden kendisine gönderilen öğrenci numarasına tarafımızca borçlandırılan harç tutarını ödeyerek işlem yaptığı e-posta adresi ile aynı adrese (lisansustu.tezsizkesinkayit@omu.edu.tr)  ödeme evrakını göndermeleri gerekmektedir.
  • Asıl olarak kesin kayıt yaptıracak adayların işlemleri 29 Ocak 2021 Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecektir. Kayıt işlemleri için isteğimiz dışında yazacağınız maillerinize cevap verilmeyecektir.
  •  Kayıt hakkı kazanan adayların mağdur olmaması için; talimatlara uygun hareket etmesi ve e-posta adreslerini düzenli olarak kontrol etmesi büyük önem arz etmektedir.
  • Tezsiz yüksek lisans programlarında kayıt sürecinin tamamlanabilmesi için harç ücretinin kayıt süresi içerisinde yatırılması gerekmektedir. Kayıt Başvurusu yaptığı ve enstitümüzce kendilerine öğrenci numarası tanımlandığı halde belirtilen süre içerisinde  harç borcunu ödemeyen adaylar kayıt hakkını kaybedecek, yerine sıradaki yedek adaya kesin kayıt hakkı verilecektir.

Not:    1-   Her bir programa kesin kayıt yaptıran adayların sayısı ikinci öğretimde 10, uzaktan eğitimde ise 15’in altında kalması durumunda program açılmayacaktır.   Başvuru sayısı az olan programların kayıt talepleri son güne kadar alınarak, sayısal değerlendirme yapıldıktan sonra harç işlemleri yapılacaktır. Bu programlara başvuruda bulunan adaylar e-posta yoluyla ayrıca bilgilendirilecektir.

2- Asıl olarak kesin kayıt yaptırmaya hak kazandığı halde süresi içerisinde başvuruda bulunmayan adayların yerine kalan boş kontenjan kadar 1. Grup Yedek listesi 29.01.2021 Cuma günü saat 17:00’da web sayfamızdan ilan edilecektir.

Tezsiz Yüksek Lisans Öğrenim ücretleri için tıklayınız.

Tezsiz Yüksek Lisans Öğrenim Ücretleri (Dönem Başı Ödenecek Tutar) Detaylı Bilgilendirme için Tıklayınız.