2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı İkinci Öğretim ve Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programları 2. Grup Yedek Listesi

03.02.2021

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı İkinci Öğretim ve Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programları  2. Grup Yedek Listeleri için tıklayınız…

Yedekten kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan adayların; kesin kayıt işlemleri 04-05   Şubat 2021 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır. Adayların kayıt işlemleri şahsen veya posta yoluyla yapılmayacaktır.

İstenen Belgeler:

• Diploma/Mezuniyet belgesi (E-Devlet çıktısı)
  • Transkript (Onaylı ve en geç 11.01.2021 tarihinden önce mezuniyet tarihi işlenmiş olmalıdır)
  • Vesikalık fotoğraf (Renkli olarak taranacaktır)
  • Sabıka Sicil Kaydı (E-Devlet çıktısı)
  • Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi veya özel kurumlarda halen görev yapan yönetici, öğretmen veya müfettiş olarak çalıştığını gösterir belge (Eğitim Bilimleri/Eğitim Yönetimi programı için)
  • Mevcut protokol kapsamında  harç indiriminden faydalanabilmek için TÜİK Personeli olarak çalıştığını gösterir belge (İstatistik/Veri Bilimi Tezsiz Yüksek Lisans (UE) programı için)

• Asıl olarak kayıt hakkı kazanan ve kesin kayıt yaptırmak isteyen adayların yukarıda belirtilen belgelerle 04-05 Şubat 2021  Cuma   günü saat 13.00’a kadar lisansustu.tezsizkesinkayit@omu.edu.tr adresine  Adı Soyadı, Aday Numarası ve kayıt yaptırmak istediği programı yazarak başvuru yapmaları gerekmektedir.
  • Talebini enstitüye ileten adayın e -postasına enstitümüze  iletildiğine  dair otomatik bir cevap gelecektir. Mailine otomatik cevap gelmeyen adayların e posta adresimizi kontrol ederek,  talebini yenilemesi gerekmektedir.
  • Belge kontrolü yapılan adaya öğrenci numarası tanımlanarak öğrenim ücretini yatırmak üzere e-posta aracılığı ile bilgi verilecektir.
  • Öğrenci numarası kendisine iletilen aday herhangi bir Halk Bank Şubesi/ATM’si üzerinden  kendisine gönderilen öğrenci numarasına tarafımızca borçlandırılan harç tutarı ödeyerek işlem yaptığı e posta adresi ile lisansustu.tezsizkesinkayit@omu.edu.tr  ödeme evrakını göndermeleri gerekmektedir.
  • Kayıt İşlemleri 05 Şubat  Günü saat 16.00’a  kadar devam edeceğinden otomatik cevap alan adayların tekrar tekrar mesaj atıp, eksik belgem var mı? Ne zaman dönüş yapacak sınız? Veya sürece dair olmayan sorularla enstitümüzü meşgul etmemesi önemle rica olunur. Kayıt hakkı kazanan hiçbir adayın mağdur olmaması adına talimatlara uygun hareket edilmesi kayıt sürecince büyük öne arz etmektedir.  Kayıt işleminin online olması nedeniyle kayıt sürecin adayların e -posta adreslerini  düzenli kontrol ederek talimatlar doğrultusunda hareket etmesi, kayıt işlemi tamamlayana kadar takip etmesi gerekmektedir. Tezsiz Yüksek Lisans programlarında kayıt sürecinin tamamlanabilmesi için harç ücretinin kayıt süresi içerisinde yatırılması gerekmektedir. Kayıt Başvurusu yaptığı ve enstitümüzce kendilerine öğrenci numarası tanımlandığı halde harç borcunu ödeyip belirtilen süre içerisinde enstitümüze iletmeyen adaylar kayıt hakkını kaybeder  ve yerine sıradaki yedek adaya kesin kayıt hakkı verilmektedir.

Not:    Her bir programımıza kesin kayıt yaptıracak adayların sayısı ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans programları için 10, uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans programları için ise 15’in altında kalması durumunda program açılmayacaktır.   Barvuru sayısı az olan programların kayıt talepleri son güne kadar alınarak, sayısal değerlendirme yapıldıktan sonra harç işlemleri yapılacaktır. Bu programlara başvuruda bulunan adaylar e-posta yoluyla ayrıca bilgilendirilecektir.