2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Uluslararası Öğrenci Başvuru Sonuçları

12.02.2021

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında öğrenim görmek üzere başvuruda bulunan uluslararası öğrencilerin değerlendirme sonuçlarını görmek için tıklayınız.

• Kabul edilen uluslararası öğrenci adayların; kesin kayıt başvuru işlemleri 22-24 Şubat 2021 tarihleri arasında online yapılacaktır. Covid 19 Pandemisi nedeniyle şahsen kesin kayıt işlemi yapılmayacaktır. E-posta yoluyla alınacak belgelerin kesin işleminden sonra aslına uygun olmadığının tespit edilmesi durumunda kayıt silme işlemi yürütülecektir.
  • Kesin kayıt işlemleri lisansustu.tezsizkesinkayit@omu.edu.tr adresinden 22-24 Şubat 2021 tarihleri arasında yürütülecektir.
  • Kabul edilen adaylardan “Kabul Mektubu” isteyenlerin; aday numarası, kabul edildiği program, adı soyadı,  uyruğu ve başvuru yapacağı konsolosluğun  e-posta  adresini   belirten dilekçe ile lisansustu.destek @omu.edu.tr mail adresine başvuruda bulunması  gerekmektedir.

Not: Öğrenci kabulleri ilgili ana bilim/ana sanat  dalı başkanlıkları tarafından değerlendirilmiştir. Kabul edilmeyenlerin  sonuçlarla ilgili enstitümüzü  aramaması önemle rica olunur.

KESİN KAYITTA İSTENECEK BELGELER

Tezli Yüksek Lisans Programlarına kayıt yaptıracaklar için

1. Lisans Diploması (Konsolosluk, Noter veya Yeminli Tercüman Türkçe çevirili )
  2. Lisans Transkript (Konsolosluk, Noter veya Yeminli Tercüman Türkçe çevirili)
  3. Pasaport Fotokopisi
  4. 1 adet Vesikalık Fotoğraf
  5. Sağlık ile ilgili alanlara kabul edilenlerden  YÖK  Denklik belgesi
  6. Eğitim Dili Türkçe programlar için Türkçe Dil Belgesi 70 ve C1 (Varsa)
  7. YÖK Tanınırlık belgesi (Varsa)
  8. Tezli Yüksek Lisans Programlarında Harç Ücreti  Dönem Başına 465.00 ₺ (Öğrenci numarası tarafınıza gönderildikten sonra ödeme yapılacaktır.)
  9. İngilizce Eğitim Verilen Tezli Yüksek Lisans Programlarında Harç Ücreti  Dönem Başına 697.50 ₺ (Öğrenci numarası tarafınıza gönderildikten sonra ödeme yapılacaktır.)

Doktora Programlarına kayıt yaptıracaklar için

1. Lisans Diploması (Konsolosluk, Noter veya Yeminli Tercüman Türkçe çevirili)
  2. Lisans Transkripti (Konsolosluk, Noter veya Yeminli Tercüman Türkçe çevirili)
  3. Yüksek Lisans Diploması (Konsolosluk, Noter veya Yeminli Tercüman Türkçe çevirili)
  4. Yüksek Lisans Transkripti (Konsolosluk, Noter veya Yeminli Tercüman Türkçe çevirili)
  5. Pasaport Fotokopisi
  6. 1 adet Vesikalık Fotoğraf
  7. Sağlık ile ilgili alanlar mezun olanlardan ( Tıp Doktorluğu, Diş Hekimliği, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon,  Ergoterapi ,Hemşirelik , Diş teknisyenliği Tıbbı Laborant, Radyoloji ve Sağlık Hizmetleri Yönetimi alanı ) YÖK  Denklik belgesi
  8. Türkçe Dil Belgesi 70 ve C1 (Varsa)
  9. YÖK Tanınırlık Belgesi (Varsa)
  • Doktora Programlarında Harç Ücreti Dönem Başına 852.00 ₺ (Öğrenci numarası tarafınıza gönderildikten sonra ödeme yapılacaktır.)
  • İngilizce Eğitim Verilen Doktora Programlarında Harç Ücreti Dönem Başına 1,278,00 ₺ (Öğrenci numarası tarafınıza gönderildikten sonra ödeme yapılacaktır.)

• Kesin kayıt yaptırmak isteyen adayların yukarıda belirtilen belgeleri 24 Şubat 2021 Çarşamba günü saat 16.00’a kadar,
    • Adı-Soyadı
    • Aday Numarası
    • Kesin Kayıt Yaptırmak istediği Program adı

lisansustu.tezsizkesinkayit@omu.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. 22-24 Şubat 2021 tarihleri dışında yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

**Türkçe dil belgesi olmayan adayların kesin kaydını yaptırdıktan sonra 1 yıl izinli sayılarak belgeyi temin etmesi beklenmektedir.

**Lisans  veya Yüksek Lisans Eğitimini Türkiye’de tamamlayan öğrencilerden Türkçe Dil belgesi ve Tanınırlık belgesi istenmemektedir.