Biz Kimiz?
Üniversitemiz bünyesinde faaliyetlerine 1982 yılında Fen Bilimleri Enstitüsü, 1983’te Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 1985’te Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1992’de Güzel Sanatlar Enstitüsü olarak başlayan enstitülerimiz 2020 yılında Lisansüstü Eğitim Enstitüsü çatısı altında toplanmıştır. Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, birçok anabilim dalında bilgi üretmek, nitelikli ve donanımlı bilim insanı yetiştirmek amacıyla kurulmuş bir araştırma kurumudur. Enstitümüzde 104 doktora, 158 tezli yüksek lisans, 20 tezsiz yüksek lisans, 18 uzaktan eğitim programı bulunmaktadır. 15.10.2024 tarihi itibari ile 2431 Doktora, 7953 Tezli Yüksek Lisans, 5254 Tezsiz Yüksek Lisans olmak üzere toplam 15638 lisansüstü mezunumuz bulunmaktadır.
Akademik Vizyonumuz ve Niteliğimiz Nedir?
Enstitümüz; yeterli sayıda öğretim üyesi, tecrübeli ve donanımlı akademisyenler ve çalışanlar, teknolojik imkanlar ve fiziki alan yeterlilikler noktasında önemli bir kurumdur. Bu alt yapı ile enstitümüz bilgi üreten ve bilgiyi dağıtan bir merkez olma vizyonu ile donanımlı öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Enstitümüz “Güçlü Enstitü Güçlü Üniversite” anlayışından yola çıkarak üniversitemizin başarılı bir araştırma ve uygulama merkezi olma yolunda ilerlemektedir.
Programlarımız ve Sundukları İş İmkânları Nelerdir?
Öğrencilerimiz edindikleri kazanımlar sayesinde mezun olduktan sonra kamu kurumu ve özel sektör kuruluşlarında istihdam edilmektedir. Ayrıca öğrencilerimizin akademik kariyerlerine devam etme imkânları bulunmaktadır.
Öğrencilerimize Hangi Yurtdışı Değişim Programlarını Sunuyoruz?
Lisansüstü Eğitim Enstitümüzde ulusal ve uluslararası öğrenci değişim programları olan Erasmus, Farabi ve Mevlana programlarını desteklemekte, Üniversitemizin anlaşmalı olduğu ülke ve okullarda öğretim olanağı sağlanmaktadır. Öğrenci değişim programları ile dil eğitimini geliştirme olanakları sağlanmaktadır.
Mesleki, Kültürel ve Sosyal Atmosferi Hangi Yollarla Destekliyoruz?
Üniversitemizde SKS bünyesinde mesleki ve sosyal kategorilerde sınıflandırılan iki tür topluluk yapısı bulunmaktadır. Mesleki topluluklar fakültelere özgü iken, sosyal topluluklar genel niteliktedir. Öğrencilerimiz topluluklar bünyesinde bugüne kadar pek çok etkinlik ve organizasyon gerçekleştirmiştir. Bunların yanı sıra bisikletten satranca 93 alanda faaliyet gösteren sosyal topluluklar vasıtasıyla üniversitemiz, öğrencilerimizin kültürel gelişimini olanaklı kılacak atmosferi oluşturmak için gerekli olan kurumsal zemini sunmaktadır.