2023-2024 Bahar Dönemi Uluslararası Öğrenci Alım Güncel Sonuçları-07.03.2024

Yazar: lisansustu | Tarih: 8 Mart 2024

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında öğrenime başlamak üzere başvuruda bulunan uluslararası öğrencilerin değerlendirme sonuçları için tıklayınız.

  • “Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kabul Yönergesi” kapsamında değerlendirilen uluslararası öğrenci adaylarından kabul edilenlerin kesin kayıt işlemleri 08 -15 Mart 2024 tarihleri arasında enstitü öğrenci işleri biriminde şahsen yapılacaktır. Belirtilen tarihlerde kesin kayıt işlemlerini tamamlamayanlar (öğrenim ücreti dahil) kayıt hakkını kaybeder. Başvuruda kullanılan belgelerin kesin kayıt işleminden sonra aslına uygun olmadığı tespit edilmesi durumunda kayıt silme işlemi yürütülecektir.

  • Kabul edilen adaylardan öğrenim vizesi işlemlerinde kullanılmak üzere “Kabul Mektubu” isteyenlerin aday numarası, kabul edildiği programı, adı soyadı, uyruğu ve başvuru yapacağı konsolosluğun e-posta adresini belirten dilekçelerini lisansustu.destek@omu.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.

Tezli Yüksek Lisans Programlarına Kesin Kayıt İçin İstenen Belgeler:

  1. Lisans Diploması (Konsolosluk, Noter veya Yeminli Tercüman Türkçe çevirili)
  2. Lisans Transkripti (Konsolosluk, Noter veya Yeminli Tercüman Türkçe çevirili)
  3. Pasaport Fotokopisi
  4. 1 adet Vesikalık Fotoğraf
  5. Klinik uygulaması olan sağlık alanları YÖK Diploma Denklik belgesi
  6. Eğitim Dili Türkçe programlar için OMÜ-TÜRKÇE Merkezi tarafından onaylanmış Türkçe Dil Belgesi C1 (Varsa)
  7. YÖK Tanınırlık belgesi (Varsa)
  8. Eğitim Dili İngilizce olan programlar için Yabancı Dil Belgesi (En az 65 puan) veya Lisans Eğitimini İngilizce olarak aldığını gösterir belge

Doktora/Sanatta Yeterlik Programlarına Kesin Kayıt İçin İstenen Belgeler:

  1. Lisans/ Yüksek Lisans Diploması (Konsolosluk, Noter veya Yeminli Tercüman Türkçe çevirili)
  2. Lisans /Yüksek Lisans Transkripti (Konsolosluk, Noter veya Yeminli Tercüman Türkçe çevirili)
  3. Pasaport Fotokopisi
  4. 1 adet Vesikalık Fotoğraf
  5. Klinik uygulaması olan sağlık alanları için (Tıp Doktorluğu, Diş Hekimliği, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Ergoterapi, Hemşirelik, Diş Teknisyenliği, Tıbbi Laborant, Radyoloji ve Sağlık Hizmetleri Yönetimi alanı) YÖK Diploma Denklik belgesi
  6. Eğitim Dili İngilizce olan programlar için Yabancı Dil Belgesi (En az 65 puan) veya Lisans/Yüksek Lisans Eğitimini İngilizce olarak aldığını gösterir belge
  7. Eğitim Dili Türkçe programlar için; Üniversitelerin ya da Dil Enstitülerinin Türkçe Eğitim Merkezlerinden alınmış veya Üniversitemiz OMÜ-TÜRKÇE Merkezi’nden onaylanmış Türkçe Dil Belgesi C1 (Varsa)
  8. YÖK Tanınırlık Belgesi (Varsa)

Öğrenim Ücretini görmek için tıklayınız…

  • OMÜ-TÜRKÇE Merkezi tarafından denkliği onaylanmış Türkçe dil yeterlik belgesini kesin kayıttan itibaren 2 (iki) yılsonunda getirmeyen öğrencilerin enstitümüzden kaydı silinir.
  • Lisans veya Yüksek Lisans öğrenimini Türkiye’de tamamlayan öğrencilerden Türkçe Dil Belgesi ve Tanınırlık belgesi istenmeyecektir

Not: 2023-2024 Bahar yarıyılı için en geç 26 Şubat 2024 tarihine kadar başvuru işlemini tamamlayanlar değerlendirmeye alınacaktır. Bu tarihten sonraki başvurular 2024-2025 Güz yarıyılı için değerlendirilecektir. Bahar Yarıyılı için kayıt işlemleri 15 Mart 2024 Tarihinde sonlandırılacaktır. Tüm Uluslararası öğrenci adaylarına duyurulur.